Наказания пренаредиха стартовата решетка в Монреал

Спорт
11:32 - 18 Юни 2023
4059
Наказания пренаредиха стартовата решетка в Монреал

Четирима пилоти отнесоха наказания след квалификацията за Гран при на Канада. Най-пострада завършилият на второ място Нико Хюлкенберг. Пилотът на "Хаас" отнесе 3 места на стартовата решетка заради това, че не е намалил скоростта при червен флаг, секунди след като даде феноменалното си време.

По принцип това е наказание от 10 места, но стюардите са приели, че в усилващия се дъжд над пистата "Жил Вилньов" пилотът има смекчаващи винага обстоятелства.

С по три места бяха наказани също така Карлос Сайнц, Юки Цунода и Ланс Строл за различни моменти от квалификацията. Цунода извади късмет, защото срещу него имаше две разследвания, но за едното бе оправдан.

Така от първа редица довечера стартират Макс Верстапен и Фернандо Алонсо. След тях са Луис Хамилтън и Джодж Ръсел. Хюлкенберг вече е на трета редица, а до него е Себастиан Окон. Ландо Норис и Оскар Пиастри са на четвърта, а зад тях са Алекс Албън и Шарл Льоклер.

Сайнц отиде на шеста редица до Серхио Перес. От седма тръгват Кевин Магнусен и Валтери Ботас. Осма е за Пиер Гасли и Ланс Строл, девета - за Ник де Врис и Логън Сарджънт, а последната е за Цунода и Джоу.