Намериха мъртъв свидетел на Спецпрокуратурата

Новини
17:16 - 16 Януари 2021
7711
Намериха мъртъв свидетел на Спецпрокуратурата

Бивш косовски полицай е бил открит вчера мъртъв в планински терен над езерото Бадовац, като според вестник "Газета Експрес" името му е в списъка на свидетелите на Специалната прокуратура в Хага, съобщи Танюг.

Главният прокурор на Основната прокуратура в Прищина Куйтим Муниши заяви, че е отишъл на място, за да види какво се е случило. Той каза, че полицаят е бил открит мъртъв в планината. 
Трупът е на Фадил Силевичи, бивш служител на косовската полиция, който е бил приет в редовете на полицията след 1999 г., пише Косово онлайн. Засега няма информация дали той е свидетел в някое от обвиненията против бившите командири на АОК, които са арестувани и се намират в Хага.

От полицията не можаха да потвърдят самоличността на намеренотто тяло, но заявиха че има данни за съмнителна смърт, съобщи РТС. 

Въпросът за убийството на свидетел на албанските престъпления пред специалната прокуратура в Хага не е въпрос за Сърбия, а за европейците и американците, творците на т.нар. независимост на Косово, констатира днес президенттът на Сърбия Александър Вучич, цитиран от Танюг. 

Отговаряйки на въпрос във връзка с открития труп, Вучич каза, че това не е първи такъв случай, припомняйки, че най-странна е била смъртта на свидетел в процеса против Рамуш Харадинай в автомобилна катастрофа в Подгорица преди няколко години. Мисля, че това е въпрос за европейците и американците, които са творци на така наречената държава и нека те сами да си отговорят на тези въпроси. За съжаление, мнозина заради това ще изгубят живота си, но ние тук не можем нищо да променим, каза сръбският президент.