Наоми Кембъл: Цветнокожите сме пазарна ниша

Мода
15:27 - 30 Юни 2020
2648
Наоми Кембъл: Цветнокожите сме пазарна ниша

Легендата на модните подиуми Наоми Кембъл е убедена, че световната популярност на движението "Животът на чернокожите има значение" коренно ще промени модната и козметичната индустрия, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Супермоделът даде интервю за агенцията, в което изтъкна, че модният бизнес отдавна е бил критикуван за липсата на етническо разнообразие в неговите среди. Но някои компании вече започнаха да се съобразяват и извършват продуктови промени, породени от протестите заради системния расизъм, на който е подложено чернокожото население от страна на полицията в САЩ.

По време на своята 34-годишна кариера, Наоми беше първата чернокожа манекенка, появила се на кориците на френското издание на "Вог" и на сп. "Тайм". Тя изрази убеждението си, че в скоро време ще се открият нови възможности за представителите на чернокожите общности в областта на дизайна, стайлинга и гримьорството.

"Сега целият свят говори с един глас и този факт ме обнадеждава, че ще настъпят желаните от нас промени!", заяви Кембъл. Тя наблюдава с интерес как някои компании разширяват козметичното си разнообразие, така че то да приляга на различни цветове на кожата. "Ние представляваме интересна пазарна ниша, харчим много пари", изтъкна моделът.