НАП запорира сметката на Локо Пловдив

Спорт
14:55 - 08 Януари 2024
1805
НАП запорира сметката на Локо Пловдив

Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Павел Колев призна, че единствената сметка на клуба е запорирана от НАП. От черно-белия клуб дадоха брифинг преди старта на подготовката за пролетния полусезон.

„Може да има разговори с футболисти за техните заплати, но няма да има сериозна промяна в бюджета. Локомотив Пловдив не е на челните места по бюджет за заплати. Ще има допълнителна пестеливост, но не смятам, че е възможно драстично намаляване на заплатите.

Банковата сметка на клуба е една и има запор от НАП. Проблемът е технически, справили сме се с него или поне сме съвсем във финалната права. Локомотив Пловдив няма да има проблем с лицензирането.

Усложнения винаги има, но въпрос на техника е как се решават. Локомотив няма сериозен проблем. Не трябва да се допуска ситуация, в която месеци наред да не се плаща“, успокои черно-бялата общност Колев.

„Доста неща се промениха в Локомотив Пловдив. Има промяна в собствеността на клуба, който е в процес на преформулиране на целите си. Промени предстоят, те се случват и в момента. Имаме нови футболисти, имаме нови приоритети, сред които ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и отбора. Това по някаква форма ще се отрази на отбора, а задачата ни е това да е благоприятно“, допълни черно-белият шеф.

„Динко Хоркаш е тук, започва тренировки и има договор с клуба. Евандро във вторник каца в България, в сряда ще е на тренировка. Към Хоркаш има сериозен интерес. Дали той ще получи оферта, която ще го удовлетворява и него, вече ще видим. Интерес към Евандро няма. Кристиан Мендоса няма бъдеще в Локомотив Пловдив. Милош Петрович има договор до декември 2024 година, няма промяна в статута му. Позицията на клуба е ясна и неговата е ясна, до момента нямаме допирни точки. Ще водим разговори и с него“, каза още Павел Колев.