Нападнаха и заплашиха с убийство капитана на Нюкасъл (ВИДЕО)

Спорт
20:53 - 29 Август 2023
3049
Нападнаха и заплашиха с убийство капитана на Нюкасъл (ВИДЕО)

Полицията в Англия разследва инцидент, станал в ранните часове на неделя, 20 август, в Тайнсайд. Капитанът на Нюкасъл Джамал Ласелс е един от участниците в споменатия инцидент.

Онзи ден Ласелс с Нюкасъл претърпя загуба от Манчестър Сити (0:1), а вечерта излезе в клуб с по-малкия си брат и техен приятел. Играчите на Нюкасъл получиха два дни почивка от треньора Еди Хау.

Според „Daily Mail“ 19-годишният брат на Ласелс е бил ударен с лакът в гърлото от неизвестен мъж, преди да напусне нощния клуб.
След това бутилка водка е била хвърлена по Ласелс, но тя се е разминала от главата му.

Твърди се, че след това група от шест до осем мъже са нападнали капитана на Нюкасъл и са го заплашили да го застрелят. Ласелс е успял да хвърли едното от лицата на асфалта, но брат му бил ударен в главата. Междувременно приятелят им се озовава на земята, ритан в главата.

След това групата мъже бяга, преди да пристигне полицията и приятелят на Ласелс да бъде откаран в болница.

Източници твърдят, че роденият в Нотингам футболист е действала при самоотбрана и че проява на агресия или провокация от негова страна преди боя не е имало. Футболистът на Нюкасъл се е опитал да защити по-малкия си брат и техния приятел, който е бил с опасност за живота.

Свидетелите на боя не скриха и страха си от това, че удареният приятел на Ласелс е имало вероятност да бъде мъртъв.

„Беше в безсъзнание в продължение на 15 минути преди парамедиците да го рехабилитират“, споделят още очевидци на масовото сбиване. След инцидента полицията е разговаряла с предполагаемата жертва, въпреки, че не са извършени арести. Междувременно Нюкасъл беше запознат със случилото се като от клуба споделиха, че въпросът ще бъде решен вътрешно.

Ласелс, който се присъедини към Нюкасъл през 2014 г. остана резерва в мача, който неговият отбор загуби у дома с 1:2 от Ливърпул в неделя. Джамал Ласелс има 225 мача за „свраките“ и е капитан на клуба от 2016 г.
Джамал Ласелс носи черна тениска и зелена жилетка във видеото.