Наполи и Милан ще решават труден ребус, Реал гостува на Челси след комфортна преднина

Топ
11:36 - 18 Април 2023
1074
Наполи и Милан ще решават труден ребус, Реал гостува на Челси след комфортна преднина

Наполи и Милан тази вечер се изправят един срещу друг на „Диего Армандо Марадона“ в мач реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига. Началният час на сблъсъка е 22:00, като „росонерите“ имат крехък аванс от 1:0 след домакинската си победа преди седмица.

За домакините от Наполи победата тази вечер е задължителна, тъй като само тя може да класира отбора за първия му полуфинал в Шампионската лига в клубната история.

„Партенопеите“ се представиха на добро ниво в първия мач между двата тима през миналата седмица, но не успяха да оползотворят своите положения и допуснаха да бъдат надхитрени от своя противник. Макар и да претърпяха две поражения от „Дявола“ през този месец, първото от които беше с 0:4 в Неапол, „адзурите“ спечелиха есенния сблъсък с 2:1 в Милано. Тази вечер те ще търсят първи домакински успех над този съперник от август 2018 година насам.

Днес Наполи ще може да разчита на своя голмайстор Виктор Осимен, който пропусна гостуването на „Джузепе Меаца“ поради контузия, но сега е готов да помогне на своя отбор да заличи пасива си. Неаполитанските фенове имат големи очаквания и към Хвича Кварацхелия, който също е способен да направи разликата.

Съставът на Лучано Спалети ще трябва да се справи с липсата на двама основни играчи – защитника Ким Мин-Жае и халфа Андре-Франк Замбо Ангиса, които са наказани за тазвечершната среща. Така най-вероятно в отбрана ще се появи Жуан Жезус, а в средата на терена почти сигурно ще играе Танги Ндомбеле. На Осимен и Кварацхелия в нападение ще помага Матео Политано вместо Ървинг Лосано, който не впечатли в първия мач.

Носителят на трофея Реал Мадрид гостува на Челси в друга среща-реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Футболистите на Карло Анчелоти имат добра преднина от 2:0 и са фаворити за продължаване напред. Преди седмица те бяха с класа на съперника си и се наложиха след попадения на Карим Бензема (21’) и Марко Асенсио (74’).

Поне на хартия Челси е аутсайдер и заради неубедителната си форма, след като има четири загуби в последните си пет срещи във всички турнири. Засега до промяна в играта не води и назначението на Франк Лампард за мениджър. На другия полюс са испанците - четири победи в изминалите пет двубоя.

И все пак Челси не е за отписване, защото само преди година по същото време отборът беше на крачка от сензационен обрат в общия резултат. Тогава двата тима пак бяха съперници на този етап от ШЛ, а Реал беше спечелил първия мач на “Стамфорд Бридж” с 3:1.

В ответната среща на “Бернабеу” “сините” дръпнаха с 3:0, което щеше да ги класира за полуфиналите. Все пак първенецът на Ла Лига успя да върне едно попадение и да прати мача в продължения, където домакините реализираха още веднъж и продължиха напред към спечелването на трофея.