Наполи крачи към 1/8-финалите, Реал блести в Португалия

Спорт
12:17 - 25 Октомври 2023
1490
Наполи крачи към 1/8-финалите, Реал блести в Португалия

Наполи направи много голяма крачка към класирането за осминафиналите на Шампионска лига, след като спечели с 1:0 гостуването на Унион Берлин на „Олимпиащадион“, от група „С“. Единственото попадение в двубоя реализира Джакомо Распадори в 65-ата минута.

През първото полувреме играчите на Унион Берлин стояха по-добре от своя съперник и създадоха по-интересните положения в мача.

Наполи поведе с 1:0 в 65-ата минута. Хвича Кварацхелия влезе на скорост в наказателното поле на Унион Берлин, след което подаде към Джакомо Распадори, който отблизо прати топката във вратата на Фредерик Ронов.

Робин Кнохе можеше да изравни резултата в 80-ата минута, но след удара му с глава топката премина на сантиметри встрани от вратата на Алекс Мерет.

Реал Мадрид победи трудно Брага с 2:1 като гост в Португалия в мач от група С на Шампионска лига. За пореден път трите точки за „кралете“ донесоха бразилското дуо Винисиус-Родриго и Джуд Белингам.

Родриго даде аванс на "кралския" клуб в 17-ата минута след асистенция на Винисиус. Вини асистира за гол на Джуд Белингам в 61-вата минута. Алваро Джало върна гол за домакините секунди след това с удар в близкия ъгъл на Кепа.

С успяха Реал Мадрид продължи безгрешната си серия и е на върха във временното класиране с пълен актив от 9 точки, с което е много близо до класиране за елиминациите. Португалците са трети с три. На 8 октомври от 22:00ч. двата тима ще играят на „Сантиаго Бернабеу“.