Наполи надигра Ювентус с гол в края

С втори си пореден успех шампионите излязоха на седмо място във временното класиране с 43 точки

По света
10:56 - 04 Март 2024
1428
Наполи надигра Ювентус с гол в края

Отборът на Наполи победи Ювентус с 2:1 като домакин в среща от 27-ия кръг на италианската футболна Серия А. С втори си пореден успех шампионите от Наполи излязоха на седмо място във временното класиране с 43 точки, а Ювентус остава втори с 57 точки в актива си. Наполи печели два поредни мача от пет месеца насам и подхрани макар и слабите си надежди да завърши в топ 4 в края на сезона.

Резервата Джакомо Распадори донесе победата за гранда от Неапол с попадение в 88-ата минута.

"С победата в този мач даваме сигнал, че искаме да достигнем до важни позиции", заяви старши треньорът на Наполи Франческо Калцона на пресконференцията.

"Чудеса не се случват за 10 дни, ще отнеме време, което нямаме, но искам от момчетата да се учат бързо. А те го правят, от което съм много доволен", добави Калцона.

Душан Влахович можеше да изведе Ювентус напред през първото полувреме след пас от Федерико Киеза, но сърбинът бе неточен при удара си с глава. Домакините, които се радваха на повече от 70% от владението на топката, отговориха с изгодна възможност в 24-ата минута, пропиляна от Джовани Ди Лоренцо, който стреля над вратата.

Влахович удари греда малко по-късно след като прехвърли стража на Наполи Алекс Мерет, а вратарят на Ювентус Войчех Шчесни спря изстрел на Хвича Кварацхелия.

Грузинският национал Кварацхелия успя да изведе Наполи напред в 42-ата минута след мощен удар, а Федерико Киеза изравни за гостите от Торино в 81-ата минута.

Домакините получиха правото да изпълнят дузпа в 88-ата минута за нарушение срещу Виктор Осимен, но Шчесни успя да отрази последвалото изпълнение на нигерийския нападател и резултатът остана 1:1.

Влезлият като резерва в 65-ата минута Джакомо Распадори обаче от близко разстояние прати топката във вратата на Ювентус за 2:1 за Наполи, а в третата минута на добавеното време Киеза пропусна последния шанс за гостите да изравнят.

"Бих се радвал да сме втори на този етап от сезона в началото на годината. Имаме 10 точки повече от петия Рома", заяви старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.