Наполи тупна Болоня без Антов

Милан взе своето срещу Верона

Спорт
11:03 - 08 Март 2021
1561
Наполи тупна Болоня без Антов

Наполи победи Болоня с 3:1 в мач от 26-ия кръг на Серия А. В групата на гостите бе българският национал Валентин Антов, който обаче не се появи на терена.

Домакините от Неапол поведоха още в 8-ата минута с гол на Лоренцо Инсиние. Пьотър Зелински намери офанзивния футболист с отлично подаване на границата на наказателнато поле и той със силен удар направи резултата 1:0. В 20-ата Болоня можеше да изравни, но изстрелът на Андреас Сков срещна лявата греда. В края на пъвото полувреме гостите все пак стигнаха до гол. Родриго Паласио се разписа, но попадението бе отменено заради засада.

В 65-ата минута Наполи вкара втори гол. Виктор Ошимен получи много добра топка в наказателното поле и с точен удар се разписа. Малко по-късно Болоня се върна в срещата с гол на Сориано. Той се възползва от подаване на Сков, който от близо разстояние матира Давид Оспина.

Радостта на гостите обаче трая само три минути, тъй като в 76-ата Наполи вкара трети гол. Той бе дело отново на Лоренцо Инсиние, който се разписа след отлична солова акция.

След победата Наполи има 47 точки в актива си и се намира на шесто място в класирането. Болоня пък са 12-ти с 28.

Милан стигна до успех с 2:0 при гостуването си на Верона в мач от 26-ия кръг на Серия А. Головете за успеха на "росонерите" реализираха Раде Крунич и Диого Далот.

Със спечелените три точки тимът на Стефано Пиоли вече има актив от 56 точки. Верона е осми с 38.

Срещата започна с шанс за домакините от Верона. Още в деветата минути Фикайо Томори сбърка подаването си към Донарума, но за щастие на тима на Пиоли, Кевин Лазаня не успя да се възползва от грешката.

В 15-ата Леао получи топката след центриране на Калабрия, но стреля с глава над вратата. В 27-ата минута Милан поведе в резултата. Раде Крунич се разписа от пряк свободен удар.

Малко след началото на втората част. В 50-ата минута Далот получи топката на границата на наказателното поле и с хубав изстрел удвои преднината на гостите от Милан. Три минути след това Саелемакерс стреля над вратата.

В 76-ата Федерико Чечерини стреля неточно с глава. Две минути преди края Крунич изчисти от голлинията удар с глава на Давиде Фараони.

В друг мач от кръга в Серия А Фиорентина и Парма направиха зрелищно равенство 3:3. Кротоне пък победи Торино с 4:2.