Наполи удари Торино и изхвърли Юве от Топ 4

Спорт
12:27 - 27 Април 2021
3041
Наполи удари Торино и изхвърли Юве от Топ 4

Наполи победи Торино като гост с 2:0 в двубоя от 33-ия кръг на Серия А. Тимуе Бакайоко и Виктор Осимен донесоха победата на небесносините с голове, вкарани в рамките само на две минути.

С успеха тимът на Гатузо изпревари Юве в класирането и се настани на четвърта позиция с 66 точки. Торино е 16-и с 31. 

Гостите започнаха по-активно двубоя, като можеха да поведат в резултата още в 10-ата минута, но изстрел на Виктор Осимен мина покрай десния страничен стълб. 

Минута по-късно Наполи вече беше напред в резултата. Тимуе Бакайоко премина покрай няколко бранители на "биковете" и отправи мощен шут от дистанция, с който даде аванс на Наполи - 0:1. 

Само две минути по-късно тимът на Дженаро Гатузо удвои аванса си. След прекрасна контраатака Виктор Осимен получи топката, мина покрай защитата на Торино и отблизо вкара топката за втори път във вратата на Салваторе Сиригу. 

В 33-ата минута Матео Политано се озова на стрелкова позиция, но изстрелът му от границата на наказателното поле бе блокиран. 

Пет минути по-късно Симоне Верди стреля от пряк свободен удар, но Алекс Мерет спаси. 

В 49-ата минута Кристиан Ансалди стреля от границата на наказателното поле, но Мерет отново се намеси брилянтно. 

Малко след това Салваторе Сиригу на два пъти спря Виктор Осимен. 

В 61-ата минута Лоренцо Инсиние мина покрай двама играчи на Торино и отправи изстрел, но уцели левия страничен стълб. 

Четири минути преди края даденият под наем от Ювентус в Торино Роландо Мандрагора бе изгонен от игра след втори жълт картон. 

В 89-ата минута Елиф Елмас можеше да направи резултата за Наполи класически, но ударът му мина на сантиметри от вратата.