Наполи връща Валтер Мадзари

Бившият треньор на шампионите ще замени Руди Гарсия

Спорт
17:56 - 14 Ноември 2023
3827
Наполи връща Валтер Мадзари

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е взел окончателно решение кой да бъде новият наставник на тима веднага щом уволни настоящия такъв Руди Гарсия.

Следващият треньор на италианския шампион ще бъде Валтер Мадзари. 62-годишният специалист се е съгласил да подпише договор само до края на сезона, като за този период ще получи 1 млн. евро като заплата.

Предстои среща между двете страни, на която ще бъдат уточнени всички детайли. За опитния наставник това ще бъде втори престой в Наполи, като той беше начело на тима в периода октомври 2009 г. - май 2013 г., водейки отбора в 182 мача. През сезон 2011/12 именно под негово ръководство неаполитанците триумфираха с Купата на Италия.

До тази сутрин за фаворит за нов треньор на “партенопеите” се смяташе Игор Тудор, но, противно на първоначалните информации, младият специалист е отказал възможността за краткосрочен договор и така се е стигнало до избора с Мадзари. Бившият наставник на Ливорно, Реджина, Сампдория, Интер, Уотфорд, Торино и Каляри ще наследи Наполи на четвъртата позиция в класирането на Серия "А", като със своите 6 победи, 3 равенства и 3 загуби в първенството тимът е на 10 точки от лидера Интер.