Наполи завърши сезона с класика

Южняците сразиха като гост Специя на национала Петко Христов

Спорт
16:59 - 22 Май 2022
1905
Наполи завърши сезона с класика

Наполи завърши по много добър начин сезона в Серия А, като в мач от последния кръг победи Специя с 3:0 като гост. Извън състава на домакините поради контузия бе българският национал Петко Христов.

По този начин Наполи завършва сезона като трети в класирането със 79 точки, докато Специя ще финишира на 16-ата позиция с 36.

Двубоят започна по перфектен начин за Наполи, като резултатът бе открит още в 4-ата минута, когато Калиду Кулибали предостави прекрасно подаване на Матео Политано, а италианецът с много красив удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Иван Проведел.

В 25-ата минута Пьотър Зиелински се оказа най-съобразителен и се възползва от отбита топка, която насочи неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Специя за 2:0. 11 минути по-късно Андреа Петаня показа страхотен поглед върху играта, намирайки Диего Деме в наказателното поле, а германецът с удар от движение реализира трето попадение за партенопеите. Специя опита да се върне в срещата и показа зъби, като дори прати топката в мрежата на своите гости.

Рей Манай засече хубаво подаване във вратата на Алекс Мерет, но след намеса на ВАР се видя, че е имало засада и голът не бе зачетен.

През втората част темпото значително спадна, тъй като всичко бе ясно и интересните голови положения не изобилстваха. Все пак, в 86-ата минута Рей Манай бе близо до гол, но стреля в гредата.