НАПРЕЖЕНИЕ: В ПП ще си избодат очите до местния вот

Скандали тресат партията на Кирил и Асен в Бургас, София и Русе

Политика
15:00 - 14 Август 2023
9914
НАПРЕЖЕНИЕ: В ПП ще си избодат очите до местния вот

Високо напрежение тресе редиците на "Продължаваме промяната" 2 месеца преди местния вот и само 35 дни преди официалния старт на предизборната кампания. След като с куп компромиси и де факто еднолично взимане на решението Васил Терзиев да е кандидатът за кмет на ПП в коалиция с Демократична България и "Спаси София" за столицата, без никакво вътрешнопартийно допитване, започват ежбите и по другите структури. 

Източници на Lupa.bg докладват, че реденето на листата за парламента на "Московска" 33 вече е започнало да ражда междуособици, но и че ситуацията при издигането на номинациите за районни кметове не е много по-различна. Сегашните титуляри на постовете по никакъв начин не искали да отстъпват и вече задействали собствени пиар екипи и кампании, през главата на националните ръководства, предупреждават и от "Кърниградска", и от самата "Чаталаджа". 


В централата на ПП тепърва ще се дърлят за постове

Скандалите в Бургас пък не стихват, откакто бе спусната контролирано новината, че не друг, а депутатът от морския град Константин Бачийски, ще се изправи в битка срещу Димитър Николов.


Константин Бачийски 

Чичо кмет се радва и досега на огромно одобрение от бургазлии, въпреки конфронтациите в самата ГЕРБ напоследък и слуховете, че той няма да е кандидат на Бойко Борисов, а независим, подкрепен със силата на държавния глава Румен Радев чрез инициативен комитет.

Бачийски обаче има за цел не само да сведе напражението в "Промяната" до минимум преди кампанията, да изготви силна кампания, но и да овладее наскоро проявилите се страсти. Нареждането на листата за общинския съвет там може да преобърне цялата каруца, свидетелстват променаджии. 

Ето, например, какво разкрива "от кухнята" един от кандидатите за местния парламент Марин Георгиев по повод неделната сбирка на ПП за списъка: 

"Христо Симеонов, който сред кандидатите за общински съветници е НАЙ-ОДОБРЯВАН и НАЙ-РАЗПОЗНАВАЕМ от бургазлии, като има най-много лични преференции на последните 3 парламентарни избори е поставен на 10-то място.

Марин Георгиев, моя милост, който сред кандидатите бях ВТОРИ след Христо на последните парламентарни избори, съм поставен на 14-то място. На челните места са поставени ИЗЦЯЛО хора, които са от 2 месеца в ПП, непознати за бургаската общественост и нямащи участие в НИТО ЕДНИ ИЗБОРИ с ПП. Бях ги посочил като "победители" предварително. За водач на листата е избран човек, живеещ в Бургас от 3 години.

Гласуваха основно хора, които за първи или втори път стъпваха на събитие на ПП. И роднини... Най-фрапиращо беше как "победителят" доведе И съпругата си да "гласува"...

Тя също присъстваше на събитие на ПП за първи път и повечето я виждахме отново за първи път. Ами, не е добре", констатира той. 

В Русе пък ситуацията е луз-луз (по Асен Василев - б.р.) за ПП, при това по две линии, разкриват запознати. Първият проблем води своето начало от напускането на Николай Събев (шефът на частната спедиторска фирма) - бивш транспортен министър от кабинета на Кирил Петков, от редиците на партията.


Събев изнесе от "Промяната" и влиянието, и парите си...

Отделно от това драматично се очертава да бъде и преливането на гласове към бъдещата партия на вече независимия Радостин Василев "Силна България". Негов сподвижник в дунавската столица е Светлин Стоянов - ексдепутат от ИТН и бивш експерт към ПП в работната група за силовите структури и националната сигурност, който няколко пъти поред извежда на челните места съответната структура, при това на парламентарни, а не на местни избори.