Напуснал Дългия областен шеф пред Lupa.bg: Слави се крие, Тошко коли и беси

Политика
16:00 - 05 Март 2021
10094
Напуснал Дългия областен шеф пред Lupa.bg: Слави се крие, Тошко коли и беси

На 42 години съм и никой в живота ми досега не си е позволявал да се държи по такъв арогантен начин с мен. Така започва изповедта си пред Lupa.bg един от напусналите партията на Слави Трифонов - областният координатор до вчера за Монтана Георги Йорданов.

Вчера той изпрати "кърваво" писмо до Дългия, за да обясни как е бил репресиран от неговия заместник Тошко Йорданов и защо се оттегля от "Има такъв народ". Пред медията ни той обясни, че е виждал Трифонов един единствен път - при учредяването на формацията и от тогава дори не се е чувал с него. Цялата организация в страната държали лично сценаристът и оргшефката Виктория Василева, бивш кадър на СДС. 

"Срази ме арогантното държание към Йорданов към нас. Преди не го усещах, може други да са го знаели, може мен да е държал настрани, защото изказвам мнение. Явно някои в партията са по-приближени и любими на ръководството от други", коментира монтанчанин. От ИТН той е очаквал да работи за политика в услуга на хората, различна от предлаганата досега от традиционните партии. "А срещнах задкулисие. Щом се стигна да ни заповядват... Вижте, ние влязохме в тази партия на доброволни начала, за да се опитаме да решим проблемите - всеки от нас за неговия регион. Нямам против никого в листата, сигурно в нея има кадърни хора", добавя разочарованият вече бивш координатор.

Но признава, че е бил силно огорчен от поставянето на адвокат Пламен Абровски начело на партийния списък.

"При положение, че такива хора са живели досега в София, какво ще направят, например, за Монтана? Никой от ръководството не ме запозна с него", възмутен е Йорданов.

И твърди: "Никой от нас, дошъл в организацията, не е имал намерение да става депутат или да има задкулисни цели. Обидени сме, че никой не ни попита каква е визията ни". 

На въпрос дали е получил обаждане от Тошко Йорданов или от Слави Трифонов след вчерашното му писмо до "Одрин" 70 в София, той отговори, че само Виктория Василева се свързала с него и му обяснила, че така "щяло да бъде няколко месеца, а на следващите избори сме щели да си сложим наши хора". "На кои следващи избори питам аз", коментира досегашният монтански координатор.  

"Аз си изпълних задълженията, подадох си заявленията в РИК, събрах общинските координатори за събранието (което продължи 10 минути). На което събрание ни беше казано, че ако някой се опита да стане депутат с преференции, лично Тошко ще му почерни живота", разкрива още от кухнята на ИТН Йорданов. 

Казва и че не е взел стотинка от Трифонов, а напротив, бил е длъжен сам да се финансира - и той, и колегите му. "Ръководството ми постави задача да събера 10000 лева от членски внос, който е 10 лева. В условия на пандемия и безработица", ядосва се той. 

Попитан дали Трифонов ще се ангажира в предизборната кампания, той отвърна лаконично: "Хората от селата искаха да го видят. Да каже той за партията. А аз от месеци им обяснявам едно и също: "Г-н Трифонов не се чувства добре. Нещата се ускориха, не може да обикаля и 2 години да правим кампания. Ще дойде друг от ръководството, вие гласувайте".