Наркобосът Ицо Ширев пребит в съда заради гей обида

Новини
12:17 - 27 Януари 2020
21377
Наркобосът Ицо Ширев пребит в съда заради гей обида

Наркобосът Христо Ширев, който преди 3 дни бе набит в залата на Специализирания съд на заседание по делото срещу групата на Стефан Бонев – Сако, е изпратил молба чрез адвоката си всички подсъдими в този процес да бъдат водени в съда с белезници в бъдеще. Ширев посочил в искането си, че се страхува за здравето и безопасността си след побоя, който му е бил нанесен.

Татуираният гангстер обаче изрично е уточнил, че не се нуждае от постоянна охрана от МВР заради статута си на защитен свидетел срещу наркобандата на Стефан Бонев – Сако. Ширев искал да бъде пазен само докато е в съда и дава показания под клетва срещу доскорошните си съратници. Адвокат, присъствал на последното заседание на Специализирания съд по наркоделото срещу Сако и групата му, на който Ицо Ширев бе атакуван, разказа пред Lupa.bg, че свидетелят е бил нападнат от приближения до мургавия наркобос Любо Каратиста. Силовакът, който също е сред подсъдимите, се подразнил, тъй като Ширев изразил съмнения в мъжествеността му и го нарекъл „гей”, докато разказвал пред магистратите за наркодейността му.

Делото срещу Сако и групата му от 17 човека се точи от години в Специализирания съд

„Каратиста му удари два шамара, докато охраната се намеси. Не е имало брутален побой, нито кръв”, твърди адвокатът- очевидец. Заради агресията, разиграла се пред очите на съдии и прокурори, Любо Каратиста е бил вкаран в ареста за 72 часа. Днес рано сутринта той е бил освободен, но срещу него може да бъде повдигнато ново обвинение – за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

По наркоделото, което се точи от години в Специализирания съд, подсъдими са 17 човека с лидер Стефан Бонев – Сако. Първоначално сред подсъдимите бе и Христо Ширев, който в периода 2009-2011 г. бе сред маститите търговци на кокаин в центъра на София и водеше гангстерска война за надмощие с други главорези. Ширев, който в миналото бе и професионален ММА боец, обаче изкара 8 месеца в следствения арест на „Майор Векилски”, преди да стане свидетел на прокуратурата срещу Сако и бандата му.