Наркотиците и алкохолът добутаха бивша звезда от НБА до просия

По време на кариерата си Делонте Уест спечели около 16 милиона долара

Спорт
16:29 - 29 Септември 2022
2662
Наркотиците и алкохолът добутаха бивша звезда от НБА до просия

Бившият играч в НБА Делонте Уест след края на кариерата си удари дъното, тоест остана бездомник и започна да проси по улиците на Далас.

38-годишният бивш баскетболист изглежда неузнаваем днес. Той похарчи милионите, които спечели през кариерата си и започна да се дрогира и пие.

Собственикът на Далас Маверикс Марк Кюбан плати на Уест за периода на рехабилитация, а бившият му съотборник ЛеБрон Джеймс му помогна отново да живее достоен живот.

Въпреки помощта обаче Делонте изглежда отново се е върнал към същото, а в интернет се разпространяват публикации и видеа, на които бившият баскетболист проси.

Една жена публикува видео как разговаря на бензиностанция с бившия баскетболист и дори се опита да му обясни, че е останал без пари, след като се е погрижил за всеки член на семейството.

„Погрижих се семейството ми и децата им да отидат в колеж, всяко едно от тях. Погрижих се всеки от тях да има собствен дом“, каза Уест, а след това жената го пита как е възможно никой от тях да не му се отплати за всичко това.

„Аз се боря сам. Не искам нищо в замяна“, добави кратко баскетболистът.

В 8-годишната си кариера в НБА Делонте Уест игра за Бостън Селтикс, Сиатъл Суперсоникс, Кливланд Кавалиърс и Далас Маверикс. Беше кратко в Китай и G лигата, където той приключи кариерата си през 2015 г.

В кариерата си в НБА високият 193 сантиметра играч отбелязва средно по 9,7 точки, 2,9 борби и 3,6 асистенции на мач.

По време на кариерата си в НБА Делонте спечели около 16 милиона долара.