Насар: Няма как да изчистя взаимоотношенията си с федерацията

Ще продължа отделно, за да ми върви подготовката, заяви олимпийският ни шампион

Спорт
16:00 - 11 Септември 2024
2113
Насар: Няма как да изчистя взаимоотношенията си с федерацията

Олимпийският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар заяви, че няма шанс да стопли отношенията си с Българската федерация по вдигане на тежести.

Той беше на церемонията по награждаване в Министерски съвет, на която олимпийците получиха специални плакети за представянето си в Париж.

"Няма как да се изчистят тези отношения, аз съм човек, който веднъж загуби ли доверието към някого, много трудно си го връща обратно.

Просто когато няма доверие в един такъв тим, той не може да се нарече отбор. За да ми върви правилно подготовката, най-вероятно ще продължа отделно.

За съжаление, не съм готов да направя някакъв компромис. Искам да се готвя самостоятелно, тъй като по мое усещане, има недоброжелатели покрай мен. Смятам, че резултатите ми няма да са така добри, така че според мен най-добрият вариант е да се готвя самостоятелно.

Каквито и стъпки за сдобряване да има от другата страна, началните действия ми бяха ясни.

Случиха се много неща и просто ми е трудно да продължа напред. Дори бих казал, че ми е невъзможно отново да бъда част от този отбор.

С останалите състезатели винаги сме били отбор, в добри отношения сме. Винаги сме били в добри отношения. Както аз съм в труден момент, така и те сега са в труден момент, и винаги е било така. Винаги сме били в добри отношения, но не и с ръководството.

Причината е, че неведнъж те показаха, че не могат да се справят с тази федерация", каза Насар.