Наско Сираков: Левски се освободи от "пипалата" на НАП

Платили сме над 6 млн. лв. по главницата, не дължим и стотинка лихви, заяви босът на сините

Спорт
12:00 - 10 Април 2024
2441
Наско Сираков: Левски се освободи от "пипалата" на НАП

Левски най-сетне се освободи от оковите, като изплати главницата на задълженията си към НАП.

Дългоочакваната от „синята“ общественост новина беше съобщена на официална пресконференция с участието на мажоритарния собственик Наско Сираков, изпълнителния директор Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет Борислав Георгиев.

Това бе съобщено лично от Сираков:

„Ще изнеса само някои цифри, които вълнуват синята общност. За последната една година ПФК Левски е платил над 6 млн лева по така наречената главница. Левски не дължи нито една стотинка, към която да дължи лихви. Освен това, текущи задължения през тази една година са платени 4.04 млн.

Над 2 млн са платени към дистрибутори и просрочени задължения, общо близо 13 милиона лева", каза Наско Сираков в стъпителните думи от пресконференцията. 

„Затова нашата скамейка е къса, играем с 13 човека, когато излязат 4, става ужасно. Това няма да се повтори. Справихме се по този показател блестящо. Това е работа не само на хората в клуба, но и на огромна част от синята общност, която по всякакъв начин се стремеше да помага и да спаси любимия си клуб. Неслучайно казах, че най-важният мач е с НАП, ние сме на път да го спечелим“, добави той. 

„Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата от Левски да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма“, каза още Сираков.