Насред COVID кризата: Тайно парти с 200 души в центъра на София

Полиция и РЗИ щурмуваха ресторант на Иво Кръстев на езерото „Ариана“, гръцки певец забавлява до зори клиентите на "Джанъм"

Новини
14:47 - 21 Ноември 2020
14219
Насред COVID кризата: Тайно парти с 200 души в центъра на София

Тузарският италиански ресторант Il Siciliano в центъра на София е организирал тайно парти за отбрани клиенти късно снощи въпреки наложения вечерен час от 23,30 часа, а полицаи и служители на РЗИ са прекъснала купона след полунощ.

Според официалното съобщение на полицията, в скъпарското заведение, помещаващо се на езерото „Ариана“ в Борисовата градина досами „Орлов мост“, са пирували над 200 човека, а управителят на обекта е заключил вратите, за да не допусне проверящите служиттели на РЗИ.

Над 200 са били клиентите в ресторанта, които били заключени в заведението, за да бъде осуетена проверката на РЗИ

Докато клиентите били поставени под ключ, една от тях припаднала от задух. Жената била откарана в болница и чак след това, след намесата на полицаи, проверяващите от РЗИ са били допуснати в ресторанта. Управителят на заведението, дръзнало нагло да нарушава правилата в разгара на коронавирусната епидемия, демонстративно е отказал да представи изисканите му документи, заради което му е съставен акт и е отправено предупреждение по Закона за МВР.

Иво Кръстев стопанисва заведението на езерото "Ариана" в центъра на София.

Италианският ресторант Il Siciliano е собственост на мастития дискотечен бос от близкото минало Иво Кръстев, който бе сред основателите на чалга дискотеката „Син Сити“. Наскоро Кръстев отвори и кафене, носещо името „Син Сити“, което се помещава на партерното помещение на...Софийската опера. Заради коронавируса обаче кафенето все още не е отворило официално врати, макар даже да разполага с VIP вход, от където да влизат най-големите тузове. Усилено се мълви, че и там се организират тайни нощни партита. Тайни купони се провеждат и в заведението "Хасиенда" на ул. "Христо Белчев" в центъра на София.

Ресторант Il Siciliano не е бил единствения проверен обект в София снощи. От РЗИ и полицията са съставили актове на още 4 заведения. Сред тях е и частен клуб на ул. „Врабча“, където са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства.

Читатели сигнализираха Lupa.bg и за организирано снощно разгулно гръцко парти в турския ресторант "Джанъм", продължило до ранни зори.

Шефовете на "Джанъм" даже наели известен изпълнител да пее на партито - Аристос Константину имал участие до 4 след полунощ! Въпреки, че музиката дънела до ранни зори, а стотици се забавлявали, заведението не е било проверено.

Само преди няколко месеца един от собствениците на ресторанта - бореца Николай Щерев, почина от коронавирусна инфекция. Уви, даже съдбата на съдружника им не е трогнала ненаситните за печалба ресторантьори, които снощи нагло са нарушили правилата и дори не са проверени, камо ли санкционирани. Частен купон се е вихрил снощи и в дискотеката "Театро", където се празнувало рожден ден до 5 сутринта.

В друго тузарско заведение - "Ла Авеню", пък снощи е имало "сръбска вечер", а купона е продължил до 3 часа след полунощ.