Настимир Ананиев: Демокрацията трябва да победи страха

Президентът Радев да защити производителите от безмитния украински внос, призова кандидатът за депутат

Новини
18:29 - 30 Март 2023
1544
Настимир Ананиев: Демокрацията трябва да победи страха

"Подкрепяме българския бизнес и земеделци. Въпросът е как трябва да се осъществи подкрепата и помощта за тях. Всички знаят, че в България има една определена бройка крупни земеделци, които получават милиони помощи. Нашата цел е да подкрепим средните и дребни земеделци", заяви Настимир Ананиев от "ПП - ДБ".

"От нетен износител на зърно, България се превърна в нетен вносител. Вчера гледах как служебния земеделски министър яхва трактор и блокира пътя. Защо го прави? Нали Радев ходи по Брюксел и Европа. Нека да вземе отношение там, а не да прави евтини пиари", допълни кандидатът за депутат.

"Трябва да има работещо правителство и парламент. За да няма правителство в последния парламент, са виновни ГЕРБ. Те провалиха първия, втория и третия мандат. Всички видяха това. Когато си пусна телевизора, Борисов все ми се кара за нещо. Не искам да ми се кара, защото българите не заслужават тънки портофейли и тънки магистрали.

Всички разбраха, че по магистралите липсва асфалт. Бойко Борисов и бившите му министри нямат моралното право да поставят условия за бъдещето на България. Нека първо да минат изборите и да видим резултатите. Аз призовавам хората да излязат и да гласуват. Ние ще предложим правителство, ако имаме мнозинство и сме готови да носим отговорност. Излезте и гласувайте, не се страхувайте. Тези избори са важни за България", призова той.

"В България пари има. Въпросът е те да стигнат до хората и бизнеса. Всичките мантри на ГЕРБ за фалит не са верни. Вярното е, че цените са високи. В цяла Европа има инфлация. Проблемът е, че ние внасяме продукция вместо да си я произвеждаме. Другият проблем е КЗК. Тази комися е неработеща и не разследва картелите. Ние няма да подкрепим вдигането на данъци, ДДС и данък свръхпечалба. Ние искаме да дадем предвидимост на българския и чуждия бизнес", разкри Ананиев.