Настимир Ананиев: Сигурен съм, че президентът Радев ще вземе нашата страна

Политика
09:43 - 26 Юни 2022
2639
Настимир Ананиев: Сигурен съм, че президентът Радев ще вземе нашата страна

Няма да направим компромис с борбата с корупцията. Това беше заявена червена линия за нас и всъщност затова и падна кабинета - с това, което се случи на "Капитан Андреево", със заявените фирми за парите за пътищата.

Хората видяха за какво става въпрос - ние имаме два отбора, на България и на един олигархичен Франкенщайн - Борисов, Доган, Пеевски, Орлин Алексиев, Слави Трифонов и една червена петолъчка - Костадин Костадинов. Това коментира в "Денят започва" с Георги Любенов Настимир Ананиев от ПГ на "Продължаваме промяната".

В момента ни се отдава шанс да си върнем държавата, но това зависи от народните представители, смята Ананиев.

Ако трябва да се отиде на избори, ние нямаме притеснение. На никой не се молим, призоваваме. Всеки сам да погледне на себе си и да избере в кой отбор иска да бъде. Нека има избори - в каква конфигурация ще е следващото правителство? Няма ли да влезем в един цикъл от избори? По какъв начин ще се случват законите?, попита депутатът.
Когато се прави мнозинство, много ясно трябва да се заявят приоритетите, категоричен е той.

В момента, в който видиш ДПС в истерия и да реве, значи нещо се случва. Кога последните 20-30 години ДПС се е оплаквало от някой? В момента те са в истерия, защото не могат да се договорят с нас, смята Ананиев.
Не забравяйте, че на летните протести през 2020 г. президентът Радев излезе с вдигнат юмрук срещу този отбор на Франкенщайн, за който споменах. Аз не вярвам той да свали този юмрук срещу този отбор. В тази битка аз съм сигурен, че той ще вземе нашата страна.