Настояват сезонът в Англия да завърши в края на юли

Един от сценариите включва обособяването на две зони, в които ще бъдат разпределени всичките 20 отбора

Спорт
12:13 - 31 Март 2020
1246
Настояват сезонът в Англия да завърши в края на юли

Ръководството на английската Висша лига работи сериозно по въпроса да рестартира сезона колкото е възможно по-скоро. Според „Дейли мейл“ идеята е първенството да бъде подновено в първия уикенд на месец май, но при затворени врати.

Сезонът пък трябва да приключи най-късно до 12 юли. Според изданието е важно Висшата лига да приключи най-късно до 16 юли заради договорите с телевизионните компании.

След тази дата "Sky Sports" и "BT Sport", както и компаниите, които притежават правата за излъчване в чужбина, могат да предявят претенции в размер на 762 милиона паунда.

Вчера се появиха информации за това как да трябва да бъде приключено първенството. Един от сценариите включва обособяването на две зони, в които ще бъдат разпределени всичките 20 отбора. Те ще се подготвят и ще проведат всичките си двубои до края на кампанията в рамките на 6 седмици през юни и юли. Начинът е взаимстван от принципа на организация на Световните първенства.

Другата идея, която също цели максимална изолация, е футболистите на всички отбори да живеят заедно - в хотели или клубни бази, докато се изиграят всички оставащи двубои. Те няма да могат да се прибират при близките си в този период от шест седмици, а само ще тренират и ще играят. Целта е сезонът да приключи до 12 юли.

В петък ще се проведе нова среща на клубовете, на която ще се обсъдят всички варианти за завършване на кампания 2019/2020.