Наум Шопов жестоко скаран с баща си

Нещо за четене
12:52 - 16 Май 2022
11971
Наум Шопов жестоко скаран с баща си

Христо Шопов е в обтегнати отношения със сина си Наум. Младият актьор призна, че няма скорошни снимки с баща си, защото изобщо не са близки. Разривът в отношенията им е дошъл през последните няколко години, пише „Уикенд“. Татко Христо никак не одобрил, че наследникът му изостави медицината и се занимава с инфлуенсърство и снимане в посредствени сериали и риалити програми. Най-вероятно това е основната причина за отдалечаването на баща и син. Чепатият характер на големия актьор също допринесъл за студените им отношения.

„Винаги съм харесвал баща ми като актьор. Смятам, че най-емблематичните му роли в киното са „Маргарит и Маргарита” и „Вчера”. На мен повече ми допадна във втория, защото в него става дума за приятелството, разгърнато в много интересен за мен аспект. Но например и в „Страстите Христови” играе много добре. Като баща е строг, обран. Винаги съм бил горд с него, защото се старае много и в работата, и в семейството. Когато още в 11 клас трябваше да избера дали да се занимавам с актьорство професионално, той и майка ми, както и дядо ми напълно подкрепиха избора ми и бяха много щастливи“ – заяви преди години звездният наследник, но днес нещата не са толкова безоблачни.

Наум признава, че е много близък с майка си Мариана Станишева и тя е един от основните „стълбове в живота“ му. Мариана работи като кастинг директор в американски продукции, които се снимат у нас. Станишева често пътува по почивки със сина си и половинката му Теа, но мъжът й Христо не може да бъде забелязан в тяхната компания, а причината се крие във влошените отношения с водещия на риалити шоуто „Ергенът”.

„Нямам планове да правя общи неща заедно със сина си, защото той не е театрален актьор. За да се занимава човек с театъра, трябва задължително да е минал през сериозна школа като НАТФИЗ. Телевизията и киното са нещо различно. Не казвам, че там е по-лесно, просто е друго“ – заяви Христо Шопов, като се опита уж тактично да коментира защо няма да го видим със сина му на една сцена. Шопов-старши не играе само на театралната сцена, а се снима и във филми, както и в няколко сериала, но явно и там не планира да застане до наследника си.

Близки до големия талант не крият, че той има доста труден характер и общува с малко хора, не прави компромис и с близките си, които също често попадат под ударите на критиката и егото му.

Пилат Понтийски от „Страстите Христови“ никак не одобрявал, че синът му се отказа от медицината и захвърли бялата престилка, за сметка на рекламите за прах за пране и протеинови барчета. Христо не харесвал, че отрочето му „работи инфлуенсър“ и се срамувал от това му начинание. Той не харесвал и ролята му на екранния доктор Тасев от „Откраднат живот“. Именно това, че Наум се отказа да е лекар, за сметка на лековатото инфлуенсърство, стои в основата на отдалечаването между баща и син.

Както е известно, повечето бръмчалки и плеймейтки „работят професията“ инфлуенсър. Наум се труди в същата сфера и това огорчавало татко му. Припомняме, че Шопов-младши е четвърто поколение актьор – прабаба му е Мара Шопова, дядо му и баба му са Наум и Невена Шопови, баща му е Христо Шопов, леля му е Лиза Шопова.

Половинката на Теа Минкова стана популярен с ролята си на д-р Тасев в лекарския сериал „Откраднат живот“. Не му е трудно и да застане пред камерата, защото, макар никога да не е учил за актьор, е участвал във филми от съвсем малък. Появявал се е и на сцената на Народния театър, в която дядо му блестеше в ролята на крал Лир.

Шопов-младши се съгласява за първи път да участва в български сериал заради самата тематика в него – все пак следва медицина и му е интересно как ще се справя като лекар пред камерата. До това се стига, след като един ден получава обаждане по телефона от продуцентите на сериала. Те го питат дали би искал да се включи в него. Но не влиза в образа от раз, а минава през три прослушвания. В началото Наум твърдо заявяваше, че медицината е неговата мечта, но славата му се услади и реши да замрази амбициите си да е хирург.

„За момента нямам планове да се занимавам с медицина“, обясни дипломираният медик преди около 2 години и не пожела да се включи като доброволец в тежката ковид криза, която бе превзела станата ни само до преди борени месеци. Водещият на „Ергенът“ обаче допълва, че е предприел всички необходими стъпки, за да не загуби правата си, ако някой ден реши отново да облече лекарската престилка.

„Баща ми е строг, обран. Винаги съм бил горд с него, защото се старае много и в работата, и в семейството”, казваше преди време Наум за баща си, но днес и двамата избягват да говорят един за друг.

Не е изключено ледените им отношения да са дошли и заради други семейни проблеми, ако Христо Шопов не одобрява годеницата на сина си Теа, или пък е пред развод със съпругата си Мариана, но това са само предположения на част от последователите му.

„Не е изключено 58-годишният актьор да си е хванал нова жена и вече да не живее с Мариана, а Наум да е на страната на родителката си и заради това да са в лоши отношения. Но е по-скоро заради инфлуенсърските му изяви, защото се срамува, че той рекламира всевъзможни неща“ – смятат последователи на младия лекар актьор.

Теа и Наум често търпят критики, защото избраха по-лесния път и се насочиха към снимането на влогове и реклами в инстаграм. Двойката трупа негативи, защото и двамата далеч не са глупави, като по-голямата част от т.нар. „инфлуенсъри“, но отблъскват с видеата, наблъскани с промотиране на различни продукти.