Навални от затвора: Никога не съм имал алергии

Руският опозиционер поясни, че е затворен в една и съща килия с петима души като преди две седмици.

Новини
07:55 - 30 Юли 2019
1426
Навални от затвора: Никога не съм имал алергии

Около очите ми се поду като "топки за пинг понг" преди да бъда хоспитализиран за алергична реакция. Никога не съм имал алергии. Това написа руският опозиционер Алексей Навални в нов блог от затвора, информира "Дойче веле".

Вчера Навални беше върнат в затвора, след като в неделя беше приет в болница. Според адвоката и лекаря на опозиционера има подозрения, че Навални е бил отровен с химичен агент. Яростният критик на Кремъл излежава 30-дневна присъда за нарушаване на строгите закони за организиране на протести. Според лекар от болницата, където беше настанен, Навални е имал копривна треска.

"Никога не съм имал алергии - нито от храна, нито от замърсяване, от нищо", написа Навални и поясни, че може да консумира всякакви храни, които могат да доведат до някаква алергична реакция. Не е ясно Навални как се е добрал до интернет, за да публикува коментара си.

Той поясни, че е затворен в една и съща килия с петима души като преди две седмици. Отбеляза, че спи с чаршафи, които е донесъл от дома си. Според 43-годишния опозиционен лидер в събота вечерта първо забелязал възпаление и неудобство, което се е случило по време на четвъртия ден в затвора. След това описва, че през нощта е имал усещане за изгаряне по лицето, очите и врата.

"Сякаш имах стъклена вата върху главата си. До сутринта около очите ми се поду като топки за пинг понг", добави той и подчерта, че до обяд се е чувствал като човек, който е бил на двумесечен гуляй.