Навиват жената на Попето да го върне в националния

Махането на Йордан Лечков от БФС отново отваря вратите за капитана

Спорт
16:59 - 29 Ноември 2019
3617
Навиват жената на Попето да го върне в националния

Акция по връщането на Ивелин Попов в националния отбор започва, след като БФС би шута на вицепрезидента Йордан Лечков, научи Lupa.bg. Попето се отказа с края на злополучните квалификации за Евро 2020, въпреки че все още има шанс за класиране през баражите от Лигата на нациите. Наш източник от лагера на националите довери, че всички футболисти и треньорския щаб искат капитана да се върне и да поведе тима ни в решителните мачове напролет.  С деликатната мисия се е заел заместникът на Лецата – Емил Костадинов. Екзекуторът на „петлите“ щял да моли съпругата на футболиста Елена Паришева да го навие отново да играе за България. Според близки до Ивелин жена му е единствената, която може да му промени решението.

Ивелин Попов се отказа от националния след 90 мача, но в БФС се надяват да върнат капитана за баражите за Евро 2020  /  Снимки: Lap.bg

„Ако някой може да върне Попето в отбора, това е Елена. Той слуша единствено нея“, разправят от обкръжението на капитана.

Знае се, че навремето именно бившата фолк певица вкара футболиста в правия път. Докато играеше на младини в Ловеч, Попето имаше слава на голям женкар и бръмчеше редовно по дискотеките. Откакто обаче сви семейно гнездо с Паришева в Русия, той се превърна в съвестен професионалист и примерен баща. Елена бе опората му в най-тежките моменти от кариерата му в националния - онази позорна издънка срещу Малта (1:1) преди пет години, при която Попов изпусна дузпа. Капитанът бе нарочен за големия грешник, а след мача удави мъката с аулин и уиски. От голямата депресия тогава го извади съпругата му.

Освен това хубавата Елена е много наясно с положението около националния отбор и БФС покрай мъжа си. Тя вече приветства освобождаването на Лечков от футболния съюз. „Днес е като 10.11 през 89-ата... "Ветрилото" се разтваря и рано или късно справедливостта възтържествува. Жалко за толкова много поколения таланти, които бяха похарчени, в името на определени "личности"!!!! Честито, България! Сега вече може и да вярваме", написа тя в социалните мрежи.

Истината е, че Ивелин Попов се махна от националния отбор заради Йордан Лечков. Чашата на търпението му преляла, след като вече бившият вицепрезидент няколко пъти си позволил да бълва змии и гущери срещу Попето пред всички останали в съблекалнята. Накрая 32-годишният футболист на руския „Ростов” не издържал, и преди мача с Чехия (1:0) в София обяви, че спира да участва с екипа на България.

Лецата вече не е част от БФС

Навремето устатият вицепрезидент на БФС Лечков отказа по същия начин от националния тим Димитър Бербатов. Митко си тръгна, след като Лецата го плю мощно, че не ставал за лидер. Абсолютно същото нещо се случи сега с Попето.

Попов се дразнел и от това, че Йордан Лечков няколко пъти ходел да тренира с националите преди мачове. На дърти години се правел на голям техничар пред отбора. От футболистите никой не искал да го вижда, като самото му присъствие влошавало атмосферата. Затова Попето уведомил за решението си да напусне националния отбор само Боби Михайлов и заместилия го след оставката Михаил Касабов, но не и Лечков, на когото по принцип не обелвал дума. Лецата сам си призна, че е разбрал от медиите за отказването на капитана.

„Благодарих на Борислав Михайлов, давал е премии, осигурявал е удобства. Според мен хората около него живуркат на гърба на футбола”, каза Попов след победата над Чехия.

Оказа се, че имал предвид именно Йордан Лечков, който счита българския футбол за бащиния. Както е известно, бившият сливенски кмет драпа да управлява БФС, и дори внесе жалба в съда срещу избирането на Михаил Касабов за временен президент на съюза. Тези дни обаче Изпълкомът би шута на Лечков от БФС. Тепърва се очаква решение на съда и развръзка по неуредиците в управата на българския футбол.

Лечков гледа една от последните тренировки на националния отбор