Назон и Линдсет: ЦСКА се бори не са само на терена

Спорт
17:38 - 26 Септември 2023
1941
Назон и Линдсет: ЦСКА се бори не са само на терена

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон бе награден за играч №1 на деветия кръг в efbet Лигата. Хаитянинът реализира и двата гола за победата на своя тим над ФК ЦСКА 1948 с 2:0.

Ето какво сподели Назон след като получи наградата: "Сега се справяме много по-добре в сравнение с началото на сезона. Намираме се в много по-добра форма, готови сме отново да се борим за титлата. През миналия сезон не ни стигна една точка и сега сме амбицирани да вземем реванш. Естествено, още е твърде рано да правим прогнози, но ще се борим".

Хаитянинът коментира и причините за изпусната от ЦСКА титла през миналия сезон.

"Колкото повече отбори са в битката за титлата, е по-интересно, идват повече фенове на стадионите и се създава по-добра атмосфера. През миналия сезон реферите ни отнеха много точки, бяхме ощетени в много мачове. В ЦСКА трябва да се борим с много неща, не само на терена. Още не мога да кажа как ще бъде този сезон по отношение на съдиите".

Той не счита расистките обиди за голям проблем, но се чувства засегнат от последния мач с Ботев (Пловдив), когато чу обидни реплики от дете и призова родителите да се грижат по-старателно за възпитанието на децата си.

"Обидите не ми влияят лично, това са глупави хора. Но аз не съм глупав, знам, че не всички българи мислят така. На последния мач срещу Ботев обидите дойдоха от 10-годишно дете и това е срамно. Това значи липса на възпитание, което трябва да дойде от родителите. Ръководствата на отборите трябва да обръщат внимание на този проблем. Такива не е редно да съществуват през 2023 година", каза Назон.

Голмайсторът сподели, че ще се опита да отбележи колокото се може повече попадения през настоящия сезон.

"Няма значение дали съм сам на върха на атаката или с партньор. Тренираме всеки ден, познаваме се отлично и трябва да се адаптираме към изискванията на треньора. Не знам колко гола ще вкарам този сезон, надявам се колкото се може повече. Ще радвам да стана голмайстор на първенството. Запознат съм с историята на ЦСКА и знам, че да запиша името си в нея трябва да подпиша договор за 4-5 години".

Джонатан Линдсет говори преди домакинството на ЦСКА на Локомотив (София) от междинния 11-и кръг на българското първенство.

Норвежкият халф се обърна към феновете на "червените" в рубриката "InsideCam".

"Въпреки че сме в трудна ситуация, че сме долу, ние ще се изправим. Ние винаги ще се борим! За нашите фенове - виждаме, че винаги сте до нас. Понякога сте гневни, друг път сте щастливи, но сме като семейство. Може да си гневен на брат си, но продължаваш да го обичаш. Надявам се, че е така и за феновете. Можеш да си ядосан, когато не сме добри, но бъди точно толкова щастлив, когато побеждаваме", заяви Линдсет.