НЕ Е ИСТИНА: БСП пак издига Копейкин за кмет на Варна

Столетницата вече е подпизпълнител на "Възраждане" - русофилите душат за масирани подписи сред социалистите срещу еврото

Политика
13:15 - 13 Февруари 2023
8573
НЕ Е ИСТИНА: БСП пак издига Копейкин за кмет на Варна

БСП се кани да издигне кандидат за кмет на Варна от "Възраждане" по идея на шефа на предизборния й щаб Борислав Гуцанов. А никак не е изключено сценарият му от 2019 г., когато като шеф на градската организация предложи кандидат за градоначалник да стане самият русофил номер 1 Костадин Костадинов, отново да се повтори, разкриват източници на Lupa.bg. 

Според запознати заверата между Гуцанов и Копейкин никога не е приключвала и само бурният отпор преди 4 години на опозицията в БСП спихна амбициите на морския офицер да лансира Костадинов от червените редици.

Тогава в крайна сметка да се бори срещу герберските гласове БСП издигна ексминистърката на образованието проф. Анелия Клисарова - безуспешно - трета след Копейкин, който се озова самостоятелен претендент на партията си. В момента обаче Костадинов отново да блесне като кандидат на БСП било съвсем логично и нямало достатъчно съпротивителни сили нито във варненската организация на левицата, нито в Националния съвет, контролиран от ниновисти, за да му попречели. 

Какво се случва обаче сега със соцплановете сега? 

Веднага след конгреса на бесепарите в събота са започнали совалки от страна на "Възраждане" - не само заради лансираната от червените идея да се върви към референдум "за" или "против" "джендър" идеологията в училищата, но и заради вариант гласовете на левицата да се ползват за вече течащата подписка на националистите за национално допитване против въвеждането на еврото у нас от 1 януари догодина.

По информация на Lupa.bg търговията с парафи и заверата за бъдеща антиевро коалиция вече е започнала с помощта на емисари на "Възраждане", осъществили контакт с шефовете на местните структури на БСП - във Велико Търново, Пазарджик и Ловеч.

Очаква се такава организация до края на тази седмица да бъде създадена под шапката на Гуцанов и във Варна, с помощта на Атанас Зафиров - в Бургас, и в София, където обаче може да бъде срещнат и отпор заради бурните опозиционни настроения, изразявани системно от Градския съвет под ръководството на Иван Таков.

"БСП се превръща в подизпълнител на "Възраждане", коментират вече знакови лица на левицата. И роптаят срещу явното намерение на Корнелия Нинова да превърна БСП в присъдружна партия на Копейкин. Не изключват дори опит да се заформи "консервативна" коалиция - с антиевропейска и натовска реторика, противно на завета на покойната емблема на социалистите проф. Стефан Данаилов.