Не е виц: Мангъров май пипна коронавирус?

Новини
12:40 - 13 Октомври 2020
14186
Не е виц: Мангъров май пипна коронавирус?

Най-големият скептик и критик по отношение на коронавируса - самият доц. Атанас Мангъров, може да е станал жертва на коварната зараза. Такива съмнения вече се коментират в социалните мрежи, след като стана ясно, че журналистът Георги Любенов е с Covid-19, а инфекционистът бе негов гост в студиото през уикенда.   

"Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте? Както казах - всеки ден ние лекарите, аз също, лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден - около нас има над 200 вируса, мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние, докторите? Не, разбира се", сопна се обаче непоправимият скептик. 

"Би било истинска ирония на съдбата баш доц. Мангъров да лепне коронавирус. Не че е смешно, ама наистина звучи като виц", коментираха недолюбващи традицията на доктора да казва на всички заразени, че нищо им няма.

Още две важни персони обаче са под съмнение, че може да са станали жертва на контакта със заразения журналист - това са министър Марияна Николова и бившият здравен шеф- Петър Москов, които също бяха гости на Любенов.

След като водещият сам съобщи неприятната вест, той призова всички, които са били в контакт с него през изминалите 5-7 дни да се подложат на изследване, като междувременно самият той ще остане по домашна карантина за период от 14 дни.

Любенов обясни, че няма никакви симптоми и се чувства добре. Той обаче се е самоизолирал и остава вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки.