Не се лъжат само бабите: 28-годишна даде 22 бона на ало-измамници

За първи път млада жена падна в капана на телефонните мошеници

Новини
14:46 - 01 Юли 2019
3457
Не се лъжат само бабите: 28-годишна даде 22 бона на ало-измамници

Вече не само баби се ловят на примитивните лъжи на телефонните измамници. За първи път, откакто ало-мошеничеството преживява бум у нас в последните 5 години, бе изиграна и млада жена!

28-годишна русенка е първата млада жертва на телефонни измамници, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Жената дала 22 000 лева на престъпниците. Тя била подлъгана чрез познатата схема за подпомагане на органите на реда при залавяне на телефонни измамници.

Младата дама била потърсена на домашния й телефон от мъж, който отправил заплахи към нея и близките й. Малко по-късно последвало ново обаждане от друг, който й се представил за полицай. Той обяснил, че се провежда операция по задържането на измамници. Мъжът я уверил, че ще бъдат арестувани хората, които я заплашват. 28-годишната трябвало да съдейства, като даде всички пари, които има в дома си, а след приключване на полицейската операция, щели да й ги върнат.

По нареждане на псевдополицая младата русенка сложила сумата от 22 000 лева и лични документи в чанта, която оставила до стълбите на църква в Русе.