Не спират да пият и карат! Нова доза пияни шофьори хвана МВР

15 от тях са употребили и наркотици, сочат данните на полицията

Новини
16:23 - 04 Декември 2022
2022
Не спират да пият и карат! Нова доза пияни шофьори хвана МВР

Общо 49 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени през изминалия ден, съобщи МВР. От тях 30 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 19 - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрeни за проверка, са отказали да бъдат тествани. 

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 7852 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 9739 водачи и пътници. Съставени са 2053 фиша и 594 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

Трима души са загинали, а 16 са ранени при 15 тежки произшествия през изминалото денонощие, сочат данните на МВР. На територията на столицата са регистрирани две тежки и 14 леки катастрофи, двама души са ранени. 

Пешеходец почина на място вчера, блъснат от товарен автомобил на пътя Симитли - Благоевград.