Недоволство: Лекари и стоматолози от Плевен гневни, че сред тях няма ваксинирани

Новини
14:28 - 07 Януари 2021
2465
Недоволство: Лекари и стоматолози от Плевен гневни, че сред тях няма ваксинирани

В Плевен общопрактикуващи лекари и стоматолози изразиха недоволство, че до момента сред тях няма нито един ваксиниран. Медиците настояват пред РЗИ да бъдат включени при следващата, трета пратка с ваксини на Pfizer и BioNTech.

80 общопрактикуващи лекари и 70 стоматолози очакват да бъдат ваксинирани. Недоволство предизвиква забавянето, тъй като и при втория транш не са включени.

"Една част от нас се разболяха. Това ли трябва да се случи - да се разболеем всички, и тогава няма да имаме нужда от ваксини. Идеята беше, които са на първа линия, да бъдем имунизирани, за да се опазим частично", заяви пред БНР д-р Петър Диков зам.-председател на общопрактикуващите лекари.

Стоматологът д-р Поля Петева допълни:

"Явно на местно ниво разпределението не ни предвижда нас".

На въпрос на "Хоризонт" за проблема д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ отговори, че още до края на месеца се очаква да бъдат ваксинирани желаещите:

"Да! Ще бъдат, със сигурност. Някъде на 18-и - 19-и ще е следващата партида. Създадена е организация, има допълнителни резервни кабинети, където могат да се включат. Просто количествата не са достатъчни. Иначе капацитетът ни - вчера са направени триста имунизации в Плевен и днес ще се направят останалите триста."