Недялко Йорданов: Ние ли сме най-простите в Европа?

Българинът е добър човек, преди всичко, гостоприемен човек, да оставим другите неща. Аз обичам българина, вярвам в българина и се гордея, че съм българин", каза поетът   

Новини
17:10 - 04 Ноември 2023
17044
Недялко Йорданов: Ние ли сме най-простите в Европа?

„На някой акълът му е дошъл много отдавна и той не си го променя, на друг се сменя непрекъснато, даже не на дни, а на часове. Такива са хората – различни”. Това каза по повод деня за размисъл преди изборите поетът и драматург Недялко Йордановпо НОВА. 

„Изглежда българският народ излиза най-прост от всички народи в Европа. Никъде в Европа не се гласува с машини, само в България. Защото изглежда тези, които водят в Избирателната комисия правят непрекъснато грешки с хартията и трябват машини. Ние ли сме най-простите? Така изглежда нелепо, само в България трябва да гласуваме с машини. Защо?”, каза той.

„Не бива да делим хората на отвратителни и отвратени, човекът е сложно същество. Няма само добри, няма само лоши. Така сме създадени. Никой не може да каже как сме създадени, никой и никой не може да каже какво следва накрая”, категоричен бе поетът.

Йорданов сподели, че последните 10 години си задава въпроси, които изразява чрез поезията. „Разсъждавам поетически, а не теоритично и тези стихотворения публикувам всеки ден във Facebook страницата си. Това стана моя вътрешна необходимост, започнах го на шега, но видях как хората коментират и беше интересно. Казах си, че има смисъл да продължа да пиша стихове. Защото когато бях в театъра пишех повече пиеси, правех концерти и рецитали, а сега основното ми занимание е писането на стихове. Изразявам моите мисли в стихове”, разказа още Йорданов.

"Българинът е корава личност, какво ли не е изтърпял и ще изтърпи. Българинът е добър човек, преди всичко, гостоприемен човек, да оставим другите неща. Аз обичам българина, вярвам в българина и се гордея, че съм българин", завърши поетът.