Неймар изригна: Издържам на критики!

Той загуби магията си с трансфера в ПСЖ, заяви бившият му съотборник Тома Мюние

Спорт
16:50 - 26 Юли 2022
2888
Неймар изригна: Издържам на критики!

Нападателят на ПСЖ Неймар разкри как се справя с критиките.

"О, готов съм! Не мога да споря с тези, които говорят пълни глупости... Сега вече не понасям критика? Приятелю, критикуват ме от 13-годишен. Мълчах много дълго време. Ако кажеш нещо, с което не съм съгласен, пак ще говоря!

За всяко действие има реакция. Кажете каквото искате, но слушайте това, което не искате да чуете", изригна Неймар.

Когато премина от Барселона в Пари Сен Жермен за невижданата дотогава сума от 222 милиона евро, Неймар бе натоварен с гигантски очаквания в Париж. Бразилецът отиде във френската столица, за да спечели Златна топка, Шампионска лига и разбира се, да не бъде в сянката на Лионел Меси.

Пет години по-късно едва ли някой може да каже, че Ней е по-добър футболист сега, отколкото по времето му на „Камп Ноу“ или в първите му сезони на „Парк де Пренс“. Той така и не успя да спечели нито ШЛ, нито Златната топка, а престоят му във Франция е осеян с контузии.

Неговият бивш съотборник в ПСЖ Тома Мюние говори пред германското издание „Kicker“, като темата „Неймар“ бе сериозно засегната от белгиеца.

„Трябва да призная, че бях голям фен на Неймар, когато той все още играеше за Барселона. Онзи обрат в Шампионската лига се дължи основно на него. Ако бях на 10 години, щях да имам негов плакат в стаята си. В Париж обаче той загуби магията си от моя гледна точка“, призна футболистът на Борусия Дортмунд, който делеше една съблекалня с бразилеца между 2017 и 2020 г.

Десният бек коментира и ситуацията с раздялата си с парижани през 2020 г., когато неговият договор не бе подновен и не успя да играе на финала в Шампионската лига през август, когато ПСЖ загуби от Байерн Мюнхен с 0:1.

„В Париж спортният директор по това време (б.р. Леонардо) ме отблъсна, защото не искаше да поднови договора ми. Всичко се случи без мен - до финала на Шампионската лига, където заслужавах да бъда. В личен план също не беше лесно да напусна Париж. Жена ми, децата ми и аз, всички обичаме града. Беше трудно да си тръгна. Но с времето успяхме да се адаптираме като семейство. И мисля, че това си пролича на терена“, заяви Мюние.