Неймар: Меси отиде в рая с Аржентина, но двамата минахме през ад в Париж

Спорт
21:07 - 04 Септември 2023
3118
Неймар: Меси отиде в рая с Аржентина, но двамата минахме през ад в Париж

Бразилската звезда Неймар нападна бившия си клуб Пари Сен Жермен. Нападателят беше продаден на Ал-Хилал в Саудитска Арабия и очевидно там се чувства по-добре.

“Меси отиде в рая с Аржентина. Той мина през ад в Париж. Ние минахме през ад, той и аз. Давахме всичко от себе си, шампиони сме, опитахме да напишем история. Затова играхме заедно, за да напише история, но за съжаление не успяхме”, сподели Неймар в интервю за “О Глобо”.

Изказването му породи доста реакции във Франция. Наставникът на ПСЖ Луис Енрике го коментира след снощния мач на тима, в който парижани победиха Лион с 4:1.

“Изказванията на Неймар, че за преживели “ад” в ПСЖ? Това са лични преживявания. Мога да ви кажа от моя личен опит, че съм абсолютно щастлив. Усещам, че съм начело да един уникален отбор, а клубът ми вярва на 100%”, коментира испанският наставник.

Френската легенда Робер Пирес нарече Неймар и Меси “лигльовци”. Световният шампион с Франция от 1998 г. ще пристигне тази седмица в София за “Мача на Надеждата” на Стилиян Петров. “Да бъдеш професионален футболист означава да се справяш с напрежение. Понякога, когато играеш добре, си доволен да получиш похвали. Когато не играеш добре… това е част от играта”, сподели Пирес.