Неймар преподписва с погнуса, Нюкасъл му предлага №10

Бразилецът продължава да прибира 30 милиона евро на година и тази му заплата е непосилна за останалите клубове

Спорт
21:03 - 02 Юли 2022
9929
Неймар преподписва с погнуса, Нюкасъл му предлага №10

Макар Пари Сен Жермен да иска да продаде Неймар, бразилецът не иска да напуска френската столица и действията му са доказателство за това. Нападателят ще се възползва от клаузата в договора си, която му позволява да удължи автоматично контракта си с ПСЖ до 2027 г.

Ней преподписа през миналото лято, но през последния сезон така и не успя да помогне на тима при атаката му на Шампионската лига и след преподписването на Килиан Мбапе, шефовете на отбора искат да продадат бразилеца.

Самият футболист бе ядосан от изявлението на президента Насер Ал-Хелайфи, в което той разкритикува футболиста за представянето му с фланелката на парижани.

Междувременно бразилецът продължава да прибира 30 милиона евро на година и тази му заплата е непосилна за останалите клубове. Въпреки това се смяташе, че ПСЖ е близо до договорка с Ювентус за техничаря, но предвид удължаването на договора, което Неймар може да активира едностранно, ситуацията може да се промени.

През миналия сезон Неймар изигра общо 28 мача за ПСЖ, вкарвайки 13 гола и правейки 8 асистенции. Той отново бе безпокоен от контузии, които така и не му позволиха да разгърне напълно потенциала си, след като се присъедини към ПСЖ през 2017 г. от Барселона срещу рекордната сума от 222 млн. евро.

Бразилецът получи покана се присъедини към Нюкасъл от своя сънародник Жоелинтон. Той заяви, че вратите на Нюкасъл са широко отворени за Неймар и екипът с номер 10 го очаква.

"Разбира се, че има място за него. Чакаме го с отворени обятия. Той е идол, истинска суперзвезда, която ще бъде приета радушно в клуба. Ней, ако ме гледаш, ела! От клуба ще се свържат с теб за официална покана, но аз публично те каня. Екипът с № 10 е тук и те очаква", заяви Жоелинтон.

Преди няколко месеца Нюкасъл бе купен от фонда за инвестиции на Саудитска Арабия и е доста активен на трансферния пазар. Бюджетът за нови попълнения е повече от 200 милиона паунда. "Свраките" имат големи амбиции за новия сезон и възнамеряват да атакуват евротурнирите.