Неймар за Тите: Мислех го за досаден, но сега му благодаря за всичко

Спорт
11:50 - 12 Декември 2022
1387
Неймар за Тите: Мислех го за досаден, но сега му благодаря за всичко

Бразилският нападател Неймар благодари на бившия селекционера на Селесао - Тите, за съвместната им работа в националния отбор.

"Преди да се срещнем лично, сме играли един срещу друг много пъти. Ако трябва да бъда честен, мислех, че си много досаден! Защото изградихте отбор, с който направихте всичко, за да ме победите и дори говорехте лоши неща за мен. Но съдбата си прави шеги, нали? Тя те постави като треньор, а мен като номер 10.

Познавах те като треньор и вече знаех, че си много добър, но като човек си много по-добър! Срещна ме и знаеш кой съм. И това е важното за мен. Пиша ти, за да ти благодаря открито за всичко: за всички указания, които ни дадохте, а те бяха толкова много.

"Много пъти сме падали, но винаги сме имали сили да продължим напред"

Винаги ще бъдеш един от най-добрите треньори, които някога съм имал или ще имам, и винаги ще те хваля. Имахме страхотни моменти, но имахме и моменти, които ни нараняваха много - и този последен момент ще ни боли дълго време. Вие заслужавахте тази титла, ние всички я заслужавахме за всичко, което направихте и за всичко, от което се отказахте, за да се опитате да постигнете нашата най-голяма мечта. Но Бог не искаше това и ние ще издържим. Бог ни е дал всичко!

Благодаря ти, професор Тите, за цялото обучение! Ако има фраза, която никога няма да забравя, тя е "да бъдем психически силни" и ще трябва да сме много силни в този момент. Големи прегръдки, благодаря ви", написа Неймар в социалната си мрежа.

Бразилия отпадна на четвъртфиналите на Мондиал 2022 след поражението от отбора на Хърватия (1:1, 1:3 след дузпи), а след мача Тите напусна поста старши треньор на националния отбор на Бразилия.