Нейсе! Пълнят кратерите по пътя за Брезник

Новини
15:08 - 18 Ноември 2019
1856
Нейсе! Пълнят кратерите по пътя за Брезник

Агенция "Пътна инфраструктура" най-сетне започва основен ремонт и рехабилитация на лунния пейзаж по път III-811 в участъка София - Брезник. Добрана новина съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Перник.

АПИ е сезирана от областния управител Ирена Соколова по сигнали на граждани на община Брезник, в които се твърди, че републиканският път е в недобро техническо състояние. Това е станало и една от причините през август тази година транспортната фирма, превозваща на пътници по линията с маршрут София Автогара "Север" - метростанция - Божурище - Сливница - Гълъбовци - Гургулят - Ракита - Арзан - Брезник, да преустанови да изпълнява разписанието си.

От АПИ са информирали, че се разработва проект и е инициирано обявяването на обществени поръчки за определяне на изпълнител на строително-монтажни работи. Обособените позиции са две: Основен ремонт на Път III-811 в участъка между гр. Сливница и с. Гълъбовци /община Сливница/ и основен ремонт в частта от с. Гълъбовци /община Сливница/ до с. Ракита /община Сливница/.

От АПИ са изразили становище, че трасето, най-вече в частта му, попадаща в област София, е със силно амортизирани участъци и се нуждае от неотложна рехабилитация, уточнява също пресцентърът.