Нелегални мигранти се мотаят в центъра на Карлово

Напливът на нелегалните продължава на фона на гръмките обещания на Ердоган да спре кризата с бежанците

Новини
12:45 - 24 Декември 2022
2324
Нелегални мигранти се мотаят в центъра на Карлово

Полицията задържа поредна голяма група нелегални мигранти в центъра на Карлово, предава Нова тв. В района на голяма търговска верига е спрян за проверка товарен автомобил. В него били превозвани 52-ма мигранти. 

При последните случаи каналджиите прилагат различни схеми, като вече използваха за транспорт включително линейка и инкасо автомобил. 

Само преди дни последователно в Турция се изредиха за посещения президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, председателят на Народното събрание Вежди Рашидов. Всички те обясняваха, че турският президент Реджеп Ердоган е обещал и е наредил да бъда спрян мигрантския натиск срещу България. 

Турция е разположила много сили на жандармерията и военни по протежението на границата си с България в опит да смекчи мигрантския натиск към нашата страна, обяви например  служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. "Това са жандармерия, която е изключителна сила в Турция, както и сили на военните", посочи вътрешният министър, цитиран от БТА. Той заяви, че те са разположени на различни стратегически подстъпи към границата и по този начин събирането на големи групи мигранти е предотвратено.

"По-рано се наблюдаваше струпване на над хиляда души, които атакуваха постепенно нашата граница, на малки групи от по 20-30 души. Разбирате колко трудно е да се противодейства на такава ситуация, но сега с наличието на турските сили, събирането на толкова много хора не може да се случи и това изключително много ни улеснява", обяви още Иван Демерджиев. Той изтъкна още, че турските униформени патрулират много по-активно вече от тяхната страна и правят проверки за незаконно оръжие, наркотици и каналджийство.

Въпреки обещанията и заканите на Ердоган обаче, продължава залавянето на големи групи мигранти в България.