Нелепо! Моторна шейна погуби автомобилен пилот (ВИДЕО)

Кен Блок загина при инцидент и остави съпруга и три деца

Спорт
11:16 - 03 Януари 2023
2498
Нелепо! Моторна шейна погуби автомобилен пилот (ВИДЕО)

55-годишният автомобилен пилот Кен Блок загина на 2 януари в Юта при инцидент с моторна шейна. Смъртта на популярния състезател беше потвърдена от тима му Hoonigan Racing Division.

Според полицията в Уосач, инцидентът е станал към 2 часа следобед местно време в местността Мил Холоу. Блок е карал моторната шейна по стръмен склон, след това се е преобърнал и шейната е паднала върху него. Спасителният екип е установил на място смъртта на Блок, в резултат на контузиите при инцидента.

Кен оставя съпругата си Луси и три деца.

Американецът е основател на популярната марка за обувки DC, а рали кариерата му започна в Щатите през 2005 година. През 2010 Кен участва с по-сериозна програма в световния рали шампионат с Форд, а след това и в световния раликрос шампионат от 2015, като преди това кара и в американския Глобъл раликрос шампионат от 2012.

За последно Блок се състезава в американския рали шампионат през 2022, където се бори до последно за титлата, но остана втори.

Американецът натрупа световна слава с гимхана клиповете, в които демонстрира невероятен контрол над автомобила и зрелищни изпълнения.