НЕМИСЛИМО: Румен Петков прикотка „Атака” за изборите

Личности
15:15 - 20 Януари 2021
6932
НЕМИСЛИМО: Румен Петков прикотка „Атака” за изборите

„Същинският прусак и основател на Райха” Ото фон Бисмарк казва, че политиката е изкуство на възможното. У нас обаче се оказа, че е изкуство и на невъзможното - непримиримите доскоро врагове Волен Сидеров и Румен Петков стягат обща коалиция, разкри ексклузивно Lupa.bg от свой човек в обкръжението на лидера на „Атака”.

Преди часове се е състояла поредната среща между бившия вътрешен министър, който години наред бе мишена №1 на партийния в. „Атака”, прокарал нелицеприятния му прякор Румен Глъвътъ. Лидерът на АБВ бе обвиняван във всички възможни грехове, дори се споменаваше като виновник за спонтанен аборт на бившата съпруга на Волен - Капка Георгиева заради системния тормоз над атакистите.

Всичко това вече е в миналото, след като Петков и Сидеров стягат коалиция за предстоящите парламентарни избори, обясни източникът на Lupa.bg. Засега е ясно, че екс кметът на Плавен се ангажирал да намери финансиране за кампанията. Според непотвърдени данни в коалицията може да има и трети участник, като се споменава партия „Възраждане” на Костадин Костадинов - Костя Копейкин.

Ако това, обаче, действително се случи, общият фронт на трите партии е заплашен от пълен провал, защото в момента „Възраждане” е пред закриване.

През юли 2020-а Софийската градска прокуратура поиска заличаване и разпускане на националистическата партия на Костадин Костадинов заради системно нарушаване на Закона за политическите партии. Ако съдът реши да изпълни искането на държавното обвинение и ако „Възраждане” е в коалиция с АБВ и „Атака”, изборният резултат на политическото обединение е възможно да бъде анулиран и трите субекта да останат извън борда, коментира казуса читател на Lupa.bg. 

На челната снимка: „Атака” атакува вътрешния министър Румен Петков на парламентарната трибуна, докато той се готвеше да отговори на въпрос, зададен от лидера на националистите Волен Сидеров и заместника му в ПГ Павел Шопов (екшън от 2008-а година)