Неоново лято – хит на сезона!

Ким Кардашиян и Кендъл Дженър показаха как зеленото и оранжевото могат да се носят в ежедневието

Мода
16:29 - 08 Юли 2020
2833
Неоново лято – хит на сезона!

Когато говорим за противоречиви трендове, неоновите нюанси винаги са едно от нещата, които се появяват в съзнанието ни съвсем първосигнално. Те са твърде дръзки, за да ги носим в ежедневието, но и твърде ярки, за да не ги поканим в гардероба си. Особено през 2020, когато неонът отново се появява на тренд радара. 

Още през миналата година много дизайнери прегърнаха идеята за завръщането на неона, като се концентрираха основно върху 2 цвята в тази гама – зеленото и оранжевото. Ким Кардашиян и Кендъл Дженър показаха как тези нюанси могат да се носят в ежедневието и дори да изглеждат секси.

Тази година дизайните избухнаха във всички възможни флоурисцентни цветове и леко обърнаха гръб на монохромните сиви и черно-бели визии, особено за летния сезон. Дори сериозни играчи в модния бизнес като Valentino също последваха тренда и затова не е никак учудващо, че на големи модни събития виждаме бляскави официални тоалети в неон и на червения килим.

По-ексцентричните цветове чудесно пасват на новата вълна музикални звезди, които не робуват на правилата и се появяват на големите светски събития в стил, който не сме свикнали често да виждаме там. Също като Били Ейлиш, която избра класическа модна къща – Valentino, и тотално различна визия, която обаче перфектно пасва на стила й.

Инвестицията в неоновия тренд определено си заслужава, защото цялото лято ще бъде подчинено на него – нека си признаем – слънчевите и горещи дни са създадени за смели цветове и модни експерименти. Може да заложите на мини рокля, бански или просто аксесоар, но задължително поканете флоурисцентните цветове в гардероба и живота си. Сега няма от какво да се притеснявате, експериментирайте и бъдете смели в избора си.