Непоставен португалец чака Григор или Кокинакис

Спорт
11:09 - 18 Януари 2024
2979
Непоставен португалец чака Григор или Кокинакис

69-ият в ранглистата на ATP Нуно Боржеш е евентуалния съперник на Григор Димитров в третия кръг на Australian Open. Разбира се, първата българска ракета първо трябва да се справи с любимеца на местната публика Танаси Кокинакис.

Португалецът поднесе изненадата и отстрани 24-тия в света Алехандро Давидович Фокина. Непоставеният Боржеш постигна чиста победа с 3:0 сета – 7:6(7), 6:3, 6:3.

В първия сет той имаше най-големи трудности. Фокина сервира неуспешно за спечелването на първата част, като водеше с 6:5 и пробив. Боржеш направи рибрейк и вкара сета в тайбрек, където спечели с 9:7 точки.

Испанецът сякаш се пречупи. Той беше пробит в петия гейм и Боржеш поведе с 3:2. При 5:3 Фокина сервира за оставане в сета. След като беше пробит за втори път Нуно Боржеш се доближи на крачка от крайния успех. В третия сет португалецът се нуждаеше само от един пробив, за да затвори мача. Направи го в осмия гейм, поведе с 5:3 и на свой сервис сложи точка на спора.

Нуно Боржеш е едва третият португалец, който достига до третия кръг на Australian Open. В тазгодишното издание го направи за пръв път в своята кариера.