Непознато животно се появи в Карибско море

Не е ясно какво представлява странната „синя слуз“

Мистика
14:32 - 14 Септември 2022
3950
Непознато животно се появи в Карибско море

Неизвестен син организъм е наблюдаван от изследователи няколко пъти по време на гмуркане в Карибско море. „Съществото“ е открито това лято и все още не е идентифицирано. Предположенията са, че може да е някакъв вид мек корал или гъба.

Странната синя слуз е забелязана по време на третото гмуркане Voyage to the Ridge 2022, съобщава Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) на уебсайта си. В югозападната част на Карибите изследователите са наблюдавали няколко пъти неидентифицирания син организъм.

„Видяхме няколко от тях и мисля, че мистерията ще продължи, докато не бъдат събрани проби. Все още не сме сигурни какво е това, но всички обичаме тази мистерия“, казва един от гмуркачите. 

Учените смятат, че става дума за мек корал или гъба. Меките корали като Smurf и Sansibia flava полипи могат да носят със себе си подобни неща. Що се отнася до океанските гъби, Haliclona caerulea е син сорт, който се среща и в Карибите.

Това не е изолирано явление. Учените-гмуркачи почти всяка година се натъкват на поне един неидентифициран организъм в океана. В миналото те са намирали подобни на равиоли морски звезди, както и странни дупки в морското дъно, които изглеждат като изкопани от хора.