Нервите на Рома издържаха, дузпи изхвърлиха Фейенорд

Спарта Прага шокира Галатасарай, Олимпик Марсилия и Спортинг продължават напред

Спорт
11:19 - 23 Февруари 2024
981
Нервите на Рома издържаха, дузпи изхвърлиха Фейенорд

Рома се класира за 1/8-финалите на Лига Европа след здрава битка срещу Фейенорд, страхотна драма, продължения и дузпи, които бяха спечелени от „джалоросите“ с 4:2.

Двата отбора завършиха 1:1 в редовното време, като не успяха и да си отбележат и в продълженията на „Стадио Олимпико“ в мач реванш от плейофите в елиминационната фаза на Лига Европа. След като първата среща между двата отбора на „Де Кайп“ в Ротердам завърши при равенство 1:1, общият резултат бе 2:2, което наложи изпълнението на 11-метрови наказателни удари, при които Рома показа по-здрави нерви и се поздрави с крайния успех и място сред осминафиналистите в Лига Европа.

Спарта Прага шокира и изхвърли Галатасарай от Лига Европа, след като го победи с 4:1 като домакин в Чехия в реванша от плейофния кръг в елиминационната фаза в Лига Европа. По този начин Спарта направи сензационен обрат, след като претърпя поражение с 2:3 в първия двубой между двата отбора на „Рамс Парк“ в Истанбул. Така чешкият тим се класира към фазата на 1/8-финалите с общ резултат от 5:4.

Спортинг Лисабон пък отстрани Йънг Бойс с общ резултат от 4:1, въпреки че двата отбора завършиха наравно 1:1 в реванша на стадион „Жозе Алваладе“. Виктьор Гьокерес даде аванс на своя тим в 13-ата минута. Шведският голмайстор на Спортинг обаче пропусна да реализира дузпа в 57-ата минута, а равенството за Йънг Бойс бе донесено след гол на Силвер Ганвула от дузпа в 84-ата минута.