Нешка пак е Смешка: Става шефка в путинистката партия на Малинов

Политика
19:30 - 23 Октомври 2020
11091
Нешка пак е Смешка: Става шефка в путинистката партия на Малинов

Иконата в художествената ни гимнастика Нешка Робева отново се изяви като пълна Смешка в обществен план. След като хиляди пъти си посипа главата с пепел заради участието си в движението на Николай Бареков ББЦ и се закле повече никога да не се меси в политиката, сега треньорката цъфна на шефска позиция в путинистката партия на Николай Малинов.

Ген. Стоимен Стоименов ще бъде председател на консултативния съвет в партията “Възраждане на отечеството”, която бе оглавена от Малинов. "Вече имам съгласието на Нешка Робева и Валентин Вацев да се включат в съвета", заяви самият той.

Председателят на Националното Движение “Русофили” е подал оставка на последния конгрес на организацията, за да не бъде начело и там, и на партията. Конгресът обаче не е приел оставката му и се очаква това да се случи след изборите, за които “Възраждане на отечеството” вече се готви усилено. До края на годината ще са ясни и водачите на листи. Работи се по предизборната платформа, международните контакти

"Ще участваме самостоятелно на изборите. финансирането ще е с дарения и членски внос, както е при другите партии", казва Малинов. Той и съмишлениците му решили да се върнат към политиката след арестите от 9 септември м.г., когато станало ясно, че е опасно да развиваш връзките на България с Русия на културна основа. Повече от година след акцията на прокуратурата и ДАНС няма обвинителен акт и разследването продължава. 

Във вторник от партия “Възраждане на отечеството” разпространиха декларация против разполагането на чужди войски в България по повод изказването на военния министър на САЩ Марк Еспърс , че се готви предислоциране на американски войски от Германия в европейски държави, които са по-близо до Русия.

“Против съм чужди войски на наша територия, независимо дали са на НАТО или на Русия. Суверенитетът на България е най-важен. Това е агресивност, от която страната ни никога не е печелила. Нека руските ракети да летят някъде другаде, не към България”, категоричен е Николай Малинов.