Нета взима 20 бона да пее на "София прайд"

Израелската звезда е първият победител от Евровизия, който ще присъства на гей парада

Нещо за четене
13:30 - 04 Юни 2019
4022
Нета взима 20 бона да пее на "София прайд"

Израелската певица Нета Барзилай, която победи в конкурса Евровизия 2018 г., ще участва в концерта на София прайд на 8 юни. Тя ще бъде на сцената преди шествието, което ще започне в 19,30 часа. Вечерта Нета ще изнесе концерт на покрива на сградата, в която се помещава "Уолтопия" в Техпарк София.

Събитието там ще е официалното афтърпарти на прайда и ще започне веднага след края на шествието. Ще бъде осигурен безплатен транспорт, който ще тръгва от Паметника на Съветската армия. Спонсор на изявата е собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев, който от години подкрепя гей хората и миналото лято дойде със сина си на прайда.

Нета е първият победител от Евровизия, който ще присъства на София прайд. Тя е открит защитник на правата на ЛГБТ общностите. Израелската звезда ще получи хонорар от 20 000 лева, научи Lupa.bg. "Не мога да повярвам, че аз мога да създам семейство, когато реша, а гей хората не могат", каза наскоро екстравагантната певица пред списание Attitude.

Вижте пърформънса на Нета на израелския гей прайд в Тел Авив през 2018 г.: 

Своята подкрепа за София прайд и участие в концерта вече потвърдиха Рут Колева, Михаела Филева, фолк-певицата Галена, Ерол Ибрахимов от "Уикеда", Мила Роберт и група IVA.

Нета ще бъде в България с подкрепата на посолствата на Израел и Великобритания в България. Подкрепа за гей парада са изразили общо 25 държави и междуправителствени организации. 

Тазгодишният София прайд ще започне на 8 юни в 16,30 часа с концерт пред Паметника на Съветската армия. Същинското шествие ще започне в 19,30 часа.

Нета Барзилай спечели миналата година меломаните в Стария континент с ексцентричната си визия и „пилешкия“ си танц. Тя представи песента си Toy, която й донесе голямата победа в Лисабон през 2018 г. Именно вдъхновеното от феминистки движения като MeToo ще бъде сред гвоздеите в програмата за шествието София прайд.

Вижте видео от триумфа на Нета на Евровизия 2018: