Неваксинираните футболисти на Манчестър Юнайтед създават проблем на Висшата лига

Сред играчите в Премиършип има широко разпространено противопоставяне на ваксините

Спорт
16:50 - 06 Октомври 2021
2509
Неваксинираните футболисти на Манчестър Юнайтед създават проблем на Висшата лига

Манчестър Юнайтед все още е много далече от ваксинирането на по-голямата част от футболистите си срещу COVID-19, а това притеснява ръководните фактори във Висшата лига.

Сред играчите в Премиършип има широко разпространено противопоставяне на ваксините, като почти две трети от футболистите в лигата все още не са напълно ваксинирани, а мнозина отказват напълно.

Смята се, че само шепа клубове от Висшата лига са близо до 100% ваксинация сред футболистите. Твърди се, че единствено играчите на Уулвърхемптън и Брентфорд са напълно ваксинирани, а на 90% сред състава на Ливърпул и Лийдс също имат пълна ваксинация.

Висшата лига се надяваше водещите отбори да бъдат пример в това отношение.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер още през август обяви, че е ваксиниран, но не може да принуди нито един от играчите си да се присъедини към него.

„Те не са всички напълно ваксинирани. Аз съм. Насърчавам момчетата да се ваксинират, но не може да ги принудим. Всичко зависи от тях“, сподели Солскяер.

Дебатът за ваксинацията засегна и националния отбор на Англия, след като стана ясно, че петима от футболистите, които попадат в състава на Гарет Саутгейт също отказват да се ваксинират срещу COVID-19.