Невероятен гол на Димарко върна Интер на върха

Нерадзурите спечелиха домакинството си на Фрозиноне с 2:0 и изместиха Ювентус

Спорт
11:42 - 13 Ноември 2023
1807
Невероятен гол на Димарко върна Интер на върха

Интер победи безпроблемно Фрозиноне с 2:0 на „Джузепе Меаца“ в мач от 12-ия кръг на Серия А и по този начин си върна първото място в класирането с 31 точки, изпреварвайки основния си конкурент за титлата Ювентус, който е с 29, преди дербито между двата тима в следващия кръг, който е след паузата за националните отбори. Фрозиноне е 12-и с 15 точки.

В 19-ата минута се стигна до първото интересно положение в мача, след като Лаутаро Мартинес нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, който летеше точно под напречната греда, но вратарят Стефано Турати реагира превъзходно и изби в ъглов удар.

Интер излезе напред в резултата в 43-ата минута, след като Хенрик Мхитарян комбинира с Федерико Димарко, който овладя топката и шутира силно от дистанция, а Стефано Турати нямаше никакъв шанс за реакцията и безпомощно изгледа как топката навести мрежата му.

Второто полувреме започна перфектно за Интер, след като Иларио Монтеризи спъна Маркюс Тюрам в наказателното поле, а Федерико Диониси не се поколеба да надуе свирката и да даде дузпа за „нерадзурите“. Зад топката застана Хакан Чалханоглу, който стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл – 2:0.

Фрозиноне можеше да върне попадение в 57-ата минута, когато Уалин Шерида стреля от границата на наказателното поле, но уцели десния страничен стълб. Шест минути след това Рикардо Маркица стреля от границата на наказателното поле, но Ян Зомер се намеси добре.

В 64-ата минута Федерико Димарко даде страхотен пас към Николо Барела, който от добра позиция в наказателното поле стреля малко покрай левия страничен стълб. В 89-ата минута Николо Барела стреля от близка дистанция, но вратарят спаси.