Невиждан порой превърна София в блато (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Столицата се наводни, има десетки сигнали за паднали дървета

Актуални новини
19:14 - 27 Септември 2022
9142
Невиждан порой превърна София в блато (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Невиждан порой превърна София в блато. Силният дъжд, придружен с хиляди мълнии, който започна да вали малко преди 18 часа, за нула превърна столични булеварди и улици в пълноводни реки, а парковете и градинките буквално се превърнаха в езера.

Читател на Lupa.bg изпрати снимки от наводнения бул. "Вардар" в кв. "Красна поляна", на които се вижда, че водата достига до вратите, а някъде и до прозорците на автомобилите.

Градушката, която се изсипа над столицата бе с размер на лешник. Видимостта е силно намалена. Шофьори отбиваха колите или се крият под навеси, ако имат такава възможност.

Както преди малко Lupa.bg съобщи, от мълния в центъра на София около 18,15 часа са починали трима души, а четвърти е транспортиран в тежко състояние в "Пирогов".

Четири аварийни екипа на Столична община са на терен и реагират на сигнали във връзка със силния дъжд в София.

До момента са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета.

Сигнали за паднали клони има от кв. „Хаджи Димитър“, „Красна поляна“, на бул.“Иван Гешов“, както и завирявания. Градският транспорт се движи по маршрутите си, с изключение на трамвайните линии от номер 10 поради завиряване на ул.“Антим I“.Снимки: Теодор Насков