НХЛ уточни формата - много по-малко мачове

Спорт
11:23 - 23 Декември 2020
1117
НХЛ уточни формата - много по-малко мачове

Ръководството на Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите в НХЛ окончателно одобриха формата за предстоящия сезон 2020/2021. Кампанията ще стартира на 13 януари в съкратен вариант от 56 мача вместо обичайните 82, като ще завърши на 8 май.

Тренировъчните лагери ще започнат на 3 януари, като няма да има контролни мачове. Клубовете вероятно ще домакинстват в собствените си зали без публика или при ограничен брой зрители, но това може да се промени в зависимост от развитието на пандемията от коронавирус в САЩ.

В плейофите по традиция ще участват 16 отбора, а елиминациите ще преминат в четири кръга с формат до четири победи от седем мача и трябва да завършат до средата на юли.

Четирите дивизии ще бъдат разделени на Източна, Централна, Западна и Северна (изцяло с канадски отбори), в които клубовете ще играят основно мачове помежду си, като първите четири отбора от всяка от тях ще се класират в плейофите. В първия кръг от елиминациите помежду си се ще срещнат отбори от една дивизия, като първият от редовния сезон ще се изправи срещу четвъртия, а втория ще играе срещу третия.

Планът е нормалния календар в НХЛ да бъде върнат за сезон 2021/2022 с начало през октомври, когато към състава на лигата ще се присъедини и 32-и клуб - Сиатъл.

Ето и разпределението на дивизиите в НХЛ за сезона:

Северна - Торонто, Монреал, Отава, Ванкувър, Едмънтън, Калгари и Уинипег.

Източна - Бостън, Бъфало, Ню Джърси, Айлъндърс, Рейнджърс, Филаделфия, Питсбърг и Вашингтон

Централна - Каролина, Чикаго, Кълъмбъс, Далас, Детройт, Флорида, Нашвил и Тампа Бей.

Западна - Анахайм, Аризона, Колорадо, Лос Анджелис, Минесота, Сан Хосе, Сейнт Луис и Лас Вегас